Aktiv Ungdom Skellefteå

Lediga jobb

Aktiv Ungdom Skellefteå söker alltid fler instruktörer inom dans och gymnastik!

Du som instruktör ska vara givetvis vara intresserade av dans eller gymnastik och tycka om att lära ut till barn och ungdomar i varierande åldrar. Som instruktör hos oss arbetar du utifrån de mallar vi kan erbjuda, men man har också stor frihet att själv utforma programmet utifrån ens intresse och kunskaper samt musikval.

Den rekommenderade åldern på våra instruktörer är från 15 år och uppåt (undantag kan göras till 13+ år för yngre grupper), och om du har en kompis eller förälder som kan vara med så är det inga problem att ha två instruktörer på samma kurs bara vi har nog med sökande på kursen.

Vi söker också efter vuxna instruktörer, där erfarenhet av arbete med barn eller att man har egna barn, vilket är meriterande.

Dansgrupperna är fördelade i olika ålderskategorier, där det kan variera mellan de olika grupperna:
 • 4-6 år är danslek. Ibland delas den i två grupper beroende på antal deltagare och då blir det 4-5 respektive 5-6 år.
 • 7-9 (6-8) år är mixdans med inslag från streetdance.
 • 10-14 (9-14) år är streetdance.
 • 11-16 år kan variera. Afro beat, jazz eller mer avancerad streetdance är några alternativ. Det är upp till den enskilda ledarens kunskap och deltagarnas intresse. Observera att dessa kurser normalt sett sker enbart i centralorten. Om intresse finns så kan dessa stilar även anordnas i grupperna för 9-14 år.
Gymnastikgrupperna är fördelade i olika ålderskategorier, där det kan variera mellan de olika grupperna. Just nu finns det bara:
 • 4-6 år är gymnastik med lek. 
Passen är förlagda någon av dagarna måndag till torsdag mellan ca kl. 17-20 eller dagtid på helgerna då det är söndagar som normalt sett används. Beroende på vilken dag och tid du vill arbeta så kan vi eventuellt justera detta. Om man vill så är det möjligt att bara vara instruktör för en åldersgrupp, exempelvis 4-6 år. Man behöver med andra ord inte vara instruktör för alla grupper som finns på en ort eller plats!

Vi kan erbjuda låneutrustning som högtalare, dansschalar med mera och anskaffar annat om det krävs.

För närvarande har vi instruktörer på Anderstorp, Bureå, Morön samt Yttre Ursviken men vi behöver alltid fler!  

Vi söker/har instruktörer på följande orter/platser, där det har funnits/finns befintliga kurser:

 • Centralort (primärt barngympa) - enbart intresseanmälan inför våren
 • Burträsk (Edelviks folkhögskola) 
Vi är även intresserade av att expandera vår verksamhet till fler orter/platser. Så hör av dig till oss om du vill vara instruktör där vi inte har någon aktivitet just nu!

Kontakta oss via e-post skelleftea@aktivungdom.se med ett mejl där du kort beskriver dig själv samt din erfarenhet av dans eller gymnastik. Frågor kan även ställas via mejl eller telefon 072-510 13 70, men vi tar inte emot ansökningar annat än via mejl.

Observera att våra kontorstider är måndag till fredag kl.10-16 samt att det kan vara stängt före eller efter röda dagar, se hemsida för mer information. 

Anställningsvillkor:

 • Timanställning. Timersättningen varierar beroende på ålder och erfarenhet, men vi är alltid beredda att förhandla undantag!
  För mer info, se under ledarregler.
 • Reseersättning utgår i form av utlägg för bussbiljett eller bilersättning 25 kr/mil
 • Vi erbjuder betald arbetstid en timma per pass samt förberedelsetid, och normalt sett tio pass per kurs och termin + eventuell avslutning.
 • Man har också betald träningstid inför varje kurs, där vi är flexibla beroende på hur mycket man anser sig behöva. 
 • Vid eventuell avslutning av kursen ska barnen uppträda inför familj och anhöriga och man får då ersättning för den tid man arbetar.
 • Godkänt registerutdrag för arbete med barn krävs (detta fås via polisen tjänst)
Vi ger givetvis referens på begäran efter avslutad anställning.