Starta en förening

Starta en förening

Håller du och dina kompisar på med cosplay? Eller brukar ni kanske träffas och baka? Göra trix med era brädor eller spela spel tillsammans? Kul! Då är det ju nämligen ett perfekt tillfälle för er att starta en Aktiv Ungdomförening.  Vi är nämligen en rikstäckande organisation som är politiskt och religiöst obunden med målsättning att erbjuda en stimulerande och aktiv fritid för alla barn och unga, främst genom föreningsliv – som också är ett utmärkt sätt att träna sig i demokrati. Hos oss får man hålla på med vilka aktiviteter man vill (så länge man följer våra stadgar så klart), och även byta aktivitet från gång till gång om man vill det.

Fördelar:

Det finns många fördelar med att starta en förening - oftast är det mycket lättare att få tillgång till lokaler, som gymnastikhallar och andra aktivitetslokaler i er kommun om ni tillhör en förening, än om ni som privatpersoner önskar låna eller hyra lokal. I många kommuner är det också nolltaxa för föreningar, vilket innebär att det är gratis att låna lokal.

Det finns dessutom möjlighet att få pengar till er verksamhet från oss och det erbjuds roliga utbildningar där du och dina vänner får chans att träffa andra barn och ungdomar från hela landet, som gillar att göra samma saker som ni.

För vem/vilka:

Alla är välkomna, men för att vi ska kunna registrera er som ungdomsförening måste ni vara minst 5 personer - och minst 5 personer vara i åldern 6-25 år.

Hur gör man:

Att starta en förening är enkelt! Ni fyller i ett protokoll från ert bildandemöte, där ni bestämt namn på er förening, vilka som sitter i styrelsen och vem som är revisor och så skickar ni in era medlemsuppgifter och protokollet till oss. Kontakta närmaste distrikt för blanketter, sen är ni igång!

Om ni redan har en förening, men önskar att gå med i vårt förbund, kontakta ert närmaste distrikt där ni får hjälp och stöd! 

Ni kan också fylla i era uppgifter här så skickas det till ert distrikt, som hör av sig till er. 

Tveka inte att höra av er vid frågor, vi finns till för er!