Aktiv Ungdom Bankeryd

Aktiv Ungdom Bankeryd

Aktivungdom

Kontakta oss

073-0853202
Kontakta via e-post

Aktivungdom

Kontaktperson

Jimmica Svensson
Besöksadress: Sjöåkravägen 18
564 31 Bankeryd

Aktivungdom

Besök oss på sociala medier

     

om oss


Bankeryds stora förening för barn och ungdomar,

MED ungdomar.

Vi har sen 2007 erbjudit DANS från 4 år och uppåt samt parkour sen 2018.

***************************************************************************************
SOMMAR 2023

Vi planerar öppna anmälan till sommarkurser vecka 17
både Dans & Parkour
kurser och info läggs upp här nedan.
kursstart vecka 1-2.

**************************************************************************************
Vid anmälan: Va noggrann med att välja rätt grupp, det kan finnas 2 likvärdiga på olika dagar.
OBS: att antal lediga platser i grupperna inte uppdateras automatiskt efter inkommande anmälningar, utan justeras manuellt och är inte alltid korrekta i realtid.
Ålder: det året man fyller räknar vi med, alltså fyller barnet 9 år hösten 2023 kan man då välja 9-10 år redan nu till våren.
Anmäla sig till äldre grupper: Vill man gärna prova dansa i äldre grupp går det jättebra, Men vi låter dom med "rätt" ålder få möjlighet till plats först. Man placeras i bokningskö fram till veckan innan kursstart, finns det då tomma platser i grupp så tilldelas dom "yngre" i bokningskön. Så anmäl även till "rätt" ålders grupp samtidigt så ni inte står helt utan plats vid kursstart.

OBSERVERA!   Det måste vara ett visst antal deltagare per kurs för att kursen ska bli av. Om man anmält sig till en kurs där det finns för få betalande deltagare förbehåller vi oss rätten att ställa in denna efter cirka andra tillfället. Deltagarna erbjuds då t.ex plats i en annan kurs.

Vi följer rekommendationerna kring Covid-19, och det kan påverka både kurstillfällen och uppvisningen. Återbetalning sker inte om uppvisningen blir inställd. Däremot sker återbetalning av halva kursavgiften om vi inte kan genomföra minst hälften av kurstillfällena.

FÖLJ OSS för mer inblick i vår förening:
FB - Aktiv Ungdom i Bankeryd
IG - aktivungdombankeryd

Vi har kurser och aktiviteter inom

  • Dans
  • Hantverk / Pyssel / Skapande aktiviteter
  • Parkour

Våra aktuella kurser och aktiviteter


Kurs Var När Start
1.0.ST. Minidans 4-5 år mån.
Första steget in i dansen värld tar vi genom mycket lek där dansens grundteknik bakas in. Här jobbar vi med att alla ska känna sig trygga i rummet, ha kul med kompisar,ledare, musiken och speglarna. Rekommenderad klädsel: mjuka rörelsevänliga, så som t-shirt,dansdräkt och shorts el.tights. mjuka inneskor el barfota
Dans studion måndag kl.17.00-17.50 2023-05-01
1.1. ST. Jazzdans 8-10 år
Här får du lära dig jazzens grunder samtidigt som du övar koordination, styrka, flexibilitet och musikalitet. Jazzdans har många influenser och vi jobbar med styrka, flexibilitet och musikalitet och hittar rörelseglädjen tillsammans. Rekommenderad klädsel: mjuka rörelsevänliga så som t-shirt,dansdräkt och shorts el.tights. mjuka inneskor el barfota
Dans studion måndag kl.18.00-18.50 2023-05-01
1.2. ST. Streetjazz 13-14 år
Med grundtekniken från jazzen och tyngden från street och hiphop får du en dynamik som ger streetjazz. Det är kul, utmanande och ger energi! Vi börjar alltid med uppvärmning för styrka, koordination och kondition. Under terminen kommer vi att jobba med olika roliga teknikövningar, stegkombinationer och koreografier. Stilen kan vara både hård och mjuk, beroende på vilken tolkning vi gör av musiken.Vi övar och skrattar, utmanar och koncentrerar oss.
Dans studion måndag kl.19.00-19.50 2023-05-01
1.3.ST. Showgruppen st-23
Audition krävs. Showgruppen är en grupp som tränar på en avancerad nivå flera gånger i veckan (3 lektioner). Gruppen framträder på alla uppvisningar samt även andra evenemang. I framtiden hoppas vi även kunna åka på olika event exempelvis föreställningar och workshops tillsammans. Gruppen kommer huvudsakligen hålla på med Contemporary, Jazz och Balett men kommer också få testa på lite andra stilar här och var. Denna termin tränar vi måndag kl.20, onsdag kl.20 och torsdag kl.19.
Dans studion 2023-05-01
10. Parkour 7-8 år nyb. ST23
Parkour är att ta sig från punkt A till punkt B på snabbast, smidigaste och effektivaste sätt möjligt. Att leta efter nya vägar och lösningar, att träna upp sin fysiska och psykiska kapacitet och att utvecklas och börja se hinder som möjligheter – det är Parkour! detta är en kurs för både nybörjare och för barn som tidigare testat lite parkour. Ledarna kommer försöka anpassa nivån efter gruppen och gruppera efter erfarenhet. Rekommenderad klädsel: mjuka rörelsevänliga byxor + t-shirt, inne gympaskor.
Nyarpsskolans Gympasal måndagar kl.17.00-17.50 2023-05-01
4.0.ST. Streetdance 10-12 år
Det här är en danskurs för dig som vill dansa hip hop och street. Dansstilen har mycket attityd och rörelserna tränar din styrka och koordination. Vi lär oss olika danser samtidigt som eleverna får öva på att samarbeta och ha roligt tillsammans.. Rekommenderad klädsel: mjuka rörelsevänliga så som t-shirt, linne och shorts, mjukisbyxor el.tights. ljusa inneskor
Dans studion torsdag kl.17.00-17.50 2023-05-04
4.1. ST. Streetdance 6-7 år FULLT!
Det här är en danskurs för barn som vill dansa hip hop och street. Dansstilen har mycket attityd och rörelserna tränar barnens styrka och koordination. Vi lär oss olika danser samtidigt som eleverna får öva på att samarbeta och ha roligt tillsammans.. Rekommenderad klädsel: mjuka rörelsevänliga så som t-shirt, linne och shorts, mjukisbyxor el.tights. ljusa inneskor
Dans studion torsdag kl.18.00-18.50 2023-05-04
4.2 ST. Contemporary 15-18 år 90min
Modern lyrisk dans, även kallad ”Contemporary dans” är en flödande, energisk, uttrycksfull dans med mycket akrobatiska inslag. Det är inte lika strikt som t.ex. Klassisk Balett utan har mycket friare rörelser. På kursen kommer vi att fokusera mycket på känsla, teknik och budskapet i dansen. Vi lyssnar mycket på texten i låtarna och försöker berätta en historia genom vår dans. Rekommenderad Klädsel: tights o tshirt.
Dans studion torsdag kl.20-21.30 2023-05-04
40. Parkour 9-11 år nyb. ST23
Parkour är att ta sig från punkt A till punkt B på snabbast, smidigaste och effektivaste sätt möjligt. Att leta efter nya vägar och lösningar, att träna upp sin fysiska och psykiska kapacitet och att utvecklas och börja se hinder som möjligheter – det är Parkour! detta är en kurs för både nybörjare och för barn som tidigare testa lite parkour. Ledarna kommer försöka anpassa nivån efter gruppen och gruppera efter erfarenhet. Rekommenderad klädsel: mjuka rörelsevänliga byxor + t-shirt, inne gympaskor.
Nyarpsskolans Gympasal torsdagar kl.17.00-17.50 2023-05-04
7.0.ST. Showjazz 6-7 år
I den här danskursen tränar vi upp självsäkerhet, att våga uttrycka sig, rytm, koordination, balans, styrka och vi övar in olika danser , allt på lekfullt sätt. Rekommenderad klädsel: mjuka rörelsevänliga så som t-shirt,dansdräkt och shorts el.tights. mjuka inneskor el barfota
Dans studion söndag kl.18.00-18.50 2023-05-07
7.1. ST. Streetjazz 10-12 år 75 min
Det här är en danskurs för barn som vill dansa hip hop och street. Dansstilen har mycket attityd och rörelserna tränar barnens styrka och koordination. Vi lär oss olika danser samtidigt som eleverna får öva på att samarbeta och ha roligt tillsammans.. Rekommenderad klädsel: mjuka rörelsevänliga så som t-shirt, linne och shorts, mjukisbyxor el.tights. ljusa inneskor
Dans studion söndag kl.19.00-20.15 2023-05-07