Startsida Aktiv Ungdom i Vellinge/Trelleborg > Aktiv Ungdom i Sverige > Våra Aktiviteter > Övrigt > Nyheter >
 AU i Vellinge/Trelleborg
 Dans och gymnastik
 Kreativa aktiviteter
 Fysiska aktiviteter
 Verksamhet i V Ingelstad
 Instrument- aktiviteter
Du måste ha javascript för att kunna använda våra sidor
Ett bättre webläsar-alternativ

Vilka är vi?

Aktiv Ungdom är en riksomfattande organisation för barn och ungdom. All aktivitet bedrivs i en objektiv anda och utan religiös eller partipolitisk påverkan.
Aktiv Ungdom vill ge barn och ungdom en meningsfull fritid med inriktning på eget skapande. Medlemsavgiften är 60 kronor per år. Som medlem är du olycksfallsförsäkrad.

Styrelsen

Ordförande: Lennart Lindstrand

Bakgrund: Fd. bankman, säkerhetschef, egen företagare i säkerhetsbranschen Idéellt intresserad, ordförande i AU sedan ca 20 år tillbaka 
<< Tillbaka

Ställföreträdande ordförande: Caroline Tykesson

Jag heter Caroline Tykesson, 23 år gammal och är vice ordförande i Aktiv Ungdoms Vellingeförening. Jag har varit en del av styrelsen i 8 år, det vill säga sedan jag var 15 år. I början var jag en direkt länk ut i verksamheten och kom med idéer till nya aktiviteter, medan jag på senare år har bidragit mer i styrningen av organisationen och att vi uppfyller vårt mål - ATT GÖRA NÅT' KUL FÖR BARN OCH UNGDOMAR!!! Inom Aktiv Ungdom har jag dansat och varit med i föreningens målarskola. Just nu läser jag till civilekonom vid Lunds universitet och trivs mycket bra med detta. Det kommande verksamhetsåret kommer jag sannolikt inte att befinna mig i Sverige hela tiden, men jag kommer dock att fortsätta mitt uppdrag i styrelsen, då jag har mitt hjärta i Aktiv Ungdom och känner att jag fortfarande har något att tillföra föreningen. Inför nästa verksamhetsår ser jag fram emot att få välkomna flera, nya och unga förmågor i styrelsen så att vi kan fixa de aktiviteter som barn och ungdomar i kommunen vill ha.
<< Tillbaka

Ledamot: Karolina Larsson

Se längre ned i ledarpresentationerna.

<< Tillbaka

Ledamot: Johan Wingren

Se längre ned i ledarpresentationerna.

<< Tillbaka

Ledamot: Jonas Andrè

Se längre ned i ledarpresentationerna.

<< Tillbaka

Ledamot Jeanette Larsson

Se längre ned i ledarpresentationerna.

<< Tillbaka

Kassör: Lottie Svensson

  Det är jag som bl.a. tar emot anmälningar och sköter utskick. Du hittar kontaktuppgifterna överst till höger på sidorna.
Hittar du några fel eller har problem med hemsidan så kontakta mig om detta.
Skriv gärna vad du har för version av webläsare och vilket operativsystem du har (t.ex Windows XPHome).
Expeditionstider: Datum Tider
Måndag till Torsdag alla helgfria 09.00 till 16.00
Kvällstider 9/1 till 19/1 19.00 till 20.30
Fredag 13/1 och 20/1 09.00 till 13.00
Semesterstängt 1/1 till 8/1  

 

<< Tillbaka

Här är en kortare lista över våra duktiga och engagerade handledare

Marianne Odendaal, 1990

Dansare, danspedagog och koreograf. Utbildad på Balettakademiens Yrkesdansarlinje i Stockholm 1979-81 och på The Urdang Academy of Ballet and Performing Arts i London 1982-1984. Dansare på Nya Te- atern i Malmö samt Malmö Stadsteater tom. 1989. Medverkat i flera uppsättningar såsom Nötknäpparen, Gaitée Parisienne, My Fair Lady, Cabaret, Glada änkan mm. Danspedagog på Danshuset i Lund 1989-1991, Aktiv Ungdom i Skanör sedan 1989 och Kulturskolan i Malmö år 2001. Sedan år 2000 danspedagog på Kulturskolan i Lund i framförallt klassisk balett och barndans, även modernt och jazz. Undervisar idag inom Aktiv Ungdom i Skanör i klassisk balett, med huvudintresse för barn och ungdomar. Alla lektioner ackompanjeras av pianisten Malin Delander.

<< Tillbaka

Anette Gislander, 1993

Har tidigare arbetat som kosmetolog på Kroppsateljèn i Höllviken. Öppnade senare egen salong. Har sedan 1993 periodvis haft kurser hos Aktiv Ungdom. Tycker det är en utmaning att hjälpa unga tjejer att förstå att vårda sin hy och att sminket kan göra pricken över i:et.

<< Tillbaka

Jeanette Larsson, 1999

Utbildad vid Svenska Balettskolan i Malmö och Stockholm till professionell dansare. Medverkat i många balett- och jazzuppsättningar, t ex med den Konglige Teater i Köpenhamn, Oslo Operan, Skånes Dansteater och den Kungliga Baletten i Stockholm. Undervisar fn. på Dammfriskolan, klassisk balett, dansstudion NO1,Malmö Danscity och på Aktiv Ungdom i Höllviken, avancerad jazz/showdans och klassisk balett.

<< Tillbaka

Sara Jönsson, 2001

Började dansa som 8-åring, provat Hiphop/Streetdance, Riverdance, Jazzshow, Jazzfunk och Fame.
Tagit dansledarexamen på Sundsgymnasiets 3-åriga estetiska linje. Studerar till idrottslärare på
Lärarhögskolan i Malmö.

<< Tillbaka

Malin Markerud, 2002

Började med dans och teater på Aktiv Ungdoms Rampljus (sker i samarbete med Kommunala Musikskolan) Sökte in på det estetiska programmet i Vellinge med inriktning Dans och Teater. Även genomgått fristående kurs i pedagogiskt utlärande av dans och teater till barn. Medverkat i Trelleborgsrevyn i 4 år, som dansare, skådespelare och sångerska.

<< Tillbaka

Malin Nilsson, 2003

Började jag dansa som 8-åring på Aktiv Ungdom i Vellinge. Har även dansat på Arnbergs i Malmö. Varit behjälplig på estetiska programmet på gymnasieskolan i Trelleborg med att ta fram olika koreografier vid dansuppvisningar. Har provat på det mesta, t ex jazzdans, aerobics, hiphop, famedans, streetdans mm.

<< Tillbaka

Karolina Larsson, 2003

Började dansa på Aktiv Ungdom, klassisk balett. Kom senare in vid Svenska Balettskolan i Malmö. Fortsatte studera på Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm. Praktikplats på Kungliga Operan och där medverkat i bla Törnrosa och Svansjön. Arbetat på Drottningholms Slottsteater i föreställningen "absolut myter" med bla. Jean Paul Gaultier. Tilldelad stipendier från bla Skånes Dansteaters Vänner, Falsterbo Rotaryklubb och Vellinge Kommuns Kulturstipendium 2004. Anställd som dansare till Malmö Brassbands kinaturné. Tidigare undervisat på Malmö Kulturkompani, Svenska Balettskolan i Malmö, Move Danscenter i Kristianstad samt Kulturskolan i Eslöv.

<< Tillbaka

Karin Henningsen, 2003

4-årig solistutbildning i Birmingham, England, därefter komplettering med pianopedagogik på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Parallellt med studier även arbetat som pianolärare på Medborgarskolan och på Aktiv Ungdom. Klasslärare i musik på friskola i Farsta Strand. Flyttade därefter till Skåne och här arbetat på skolor i Malmö samt på Aktiv Ungdom i Vellinge. Har även arbetat som repetitör, mm. för operasällskapet ”Simply Opera” under uppsättningen ”Mikado”. Undervisade sommaren 2004 på ett musikläger med inriktning ensemblespel. ( Ekebyslott utanför Stockholm.) Frilansar, främst med ackompanjermang av sång.

<< Tillbaka

Johan Wingren, 2004

Utbildning på gymnasieskola med musikinriktning. Fortsatta studier på folkhögskola, afroamerikansk genre, sedan fördjupning inom jazz och improvisation. 2002 påbörjad utbildning vid Musikhögskolan med utbildning i pedagogik, Music Manegement varvat med jazz och improvisationstudier, ännu pågående. Studier i pedagogik är ämnade att bättre kunna förmedla det egna musikkunnandet.

<< Tillbaka

Jenny Nylander, 2004

Började dansa i 3-årsåldern. Senare inriktning klassisk balett och jazz, även funk och showdance. Studerade på Skellefteå Gymnasium med inriktning på Estetisk Dans. Har undervisat på Aktiv Ungdom i Skellefteå. Flyttade därefter till Skåne. Går nu på naturhumanistiskt program - en ryggskada stoppade egna dansandet.

<< Tillbaka

Anna Göransson, 2004

Är tre-barnsmamma boende i Vellinge. Utbildad till barngymnastikledare hos Svenska Gymnastikförbundet. Var ledare i Kämpinge Gymnastikförening under 21 år. Sedan förr-förra året ledare i Aktiv Ungdom med succégruppen Full Fart.

<< Tillbaka

Jonas André, 2004

Bakgrund som grafisk formgivare och medlem i musikaliska projekt. Vidareutbildning inom musik. Arrangerings- och kompositionsstudier vid Stockholm Musikkonservatorium,sedan på musiklinjen på Skurups Folkhögskola. Sedan 2001 fortfarande studerande på Musikhögskolan, Malmö . Keyboard- och pianoledare på Aktiv Ungdom, samt arbete som vik. musiklärare på Skurups Folkhögskola. Sedan 2004 eget bolag med verksamhet inom musikproduktion.

<< Tillbaka

Bruce Kendale-Green, 2005

Född och uppvuxen i Melbourne, Australien. Flyttade till Sverige 1967 för att fortsätta studier som solist.Studier vid Musikhögskolan i Stockholm. Utbildning till lärare på Göteborgs Universitet och Lärarhögskolan i Mölndal.
Efter lärarstudierna medverkat vid två olika teaterproduktioner och sedan en rockmusikal. Efter 5 år i Australien som musikdirektör åter till Sverige. Började då arbeta som musiklärare på gymnasie- och grundskolor i Stockholm, Göteborg, Lund, Malmö och i Vellinge Kommun.

<< Tillbaka

Louise Lejtzén, 2005

Gymnasieutbildning på estetisk linje, Bild & Formgivning. Därefter 1 termin på Österlens Folkhögskola estetisk linje - påbyggnadsår med fördjupade konststudier. Påbörjade studier vid lärarlinjen.

<< Tillbaka

Peter Abrahamsson, 2005

Började i Aktiv Ungdom och blev upplärd av tidigare ledaren Martin Larsson år 2004. ”Breakade”dessförinnan på hemmabasis. Ägnar sin övriga tid åt studier vid Lunds Universitet.

<< Tillbaka

Håkan Adolfsson, 2005

År 2005 avslutade studier inom Idrottsvetenskapligt Program med ledarinriktning. Har under studietiden utövat olika slags sport och har i samband med detta gått igenom bollmetodik, vilket har varit idégivande. Har sedan barndomen varit aktiv i tex. simning, styrketräning, jujutsu, taekwondo, karate, brottning och judo. Har efter de senaste 5 årens träning nu grönt bälte i judo. Vill ge barn och ungdomar rätt förutsättningar inom sport och idrott genom att stimulera och inspirera på ett allsidigt sätt. Betonar att fysisk aktivitet ska gå ut på att ha roligt.

<< Tillbaka

Peter Hallin, 2005

Har tecknat serier redan som 4-åring. Började teckna på serieskolan vid Kvarnby Folkhögskola efter ordinarie skolgång. Undervisar även i serieteckning på Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö samt på Aktiv Ungdom, detta parallellt med det egna serietecknandet. Den som vill se några exempel på detta kan gå in på www.peterhallin.net

<< Tillbaka

Birgitta Hall, 2005

Utbildad Pianopedagog (klassiskt) vid Ingesunds och Malmö Musikhögskola tillval Dans-rytmik-drama. Gett ut en skiva med egenkomponerad nutida romantisk klassisk musik för solopiano där jag själv spelar.
Frilansar som musiker(jazzsångerska, klassisk pianist), dansare (modern fridans etc), pedagog i piano samt dans. Kan höras lite då då i radion med vokala jazzlåtar, tonsättningar till texter utav Göran Sönnevi och Edith Södergarn.
Har två band: Birgitta Hall Quartet samt Jane Birkin Orchestra (musik till fransmannen Sergei Gainsbourg). Har bl.a gjort uppsättningarna; "Landet som inte är" samt "Je t´aime.. moi non plus" på Victoria Teatern i Malmö.

<< Tillbaka

Kontakt
Aktiv Ungdom
Gesällens gata 21
239 35 Skanör

För Vellinge
Tel: 040-47 38 08
info@vellinge.aktivungdom.se

För Trelleborg
Tel. 0410-188 68
info.trelleborg@aktivungdom.se

 
Reservation
Vi reserverar oss för eventuella fel i texten