Nominera Eldsjäl!

Nominera Eldsjäl!

Nu är det dags att nominera hjältar i Aktiv Ungdom till Årets Eldsjäl 2017. Vem är eldsjäl i din förening? Glöm inte att nominera! Vinnarna prisas vid Folkspels Eldsjälsgala i mars 2018.

Här är de 6 eldsjälskategorierna 2017

Nominera din eldsjäl här!

Hälsa? Vet du någon som får andra att må bra? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Hälsa” ska den du nominerar hjälpa människor runt omkring sig att må bra, fysiskt och/eller psykiskt.
Nomineringsperioden stänger 24 april 2017.

Integration ?Vet du någon som ser till att alla kan och får vara med, oavsett vem de är och var de kommer ifrån? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Integration” ska den du nominerar aktivt jobba för att berika mångfalden och hjälpa människor – oavsett förutsättningar, bakgrund, hudfärg, etnicitet, religion eller sexuell läggning – att bli en del av föreningen eller gruppen.
Nomineringsperioden stänger 25 juli 2017.

Kamratskap? Vet du någon som är en riktigt god vän och som alltid ser andra människor? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Kamratskap” ska den du nominerar sträva mot ett klimat där alla i föreningen, laget eller gruppen känner sig lika mycket värda och har respekt för varandra.
Nomineringsperioden stänger 24 september 2017.

Ledare? Vet du någon som är en riktigt bra ledare? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Ledare” ska den du nominerar vara en ideell ledare som är ett föredöme och en förebild för alla i föreningen, laget eller gruppen.
Nomineringsperioden stänger 24 november 2017.

Förening Jobbar din förening medvetet för att bedriva idrott på lika villkor? Jämställdhet inom idrotten är en fråga om demokrati, resurser och intressen. Riksidrottsförbundets övergripande mål för idrottens jämställdhetsarbete är att flickor och pojkar, kvinnor och män, ges lika möjligheter och villkor att utöva och leda idrott samt att jämställdhetsperspektivet ska genomsyra den dagliga verksamheten. Nytt för i år är att du kan nominera en hel förening!
Nomineringsperioden stänger 31 december 2017.

Öppen Vet du någon som är en äkta eldsjäl? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Öppen” ska den du nominerar ha ett brinnande engagemang som kommer många tillgodo inom föreningen eller gruppen.
Nomineringsperioden stänger 11 januari 2018.

Bild: Representanter från Aktiv Ungdom Bankeryd och Cirkus Kul & Bus på Eldsjälsgalan 2013.


Skrivet 04/5, 2017.
← Alla nyheter