Senaste nytt från AktivUngdom

Aktivungdom
Nominera Eldsjäl!

Nominera Eldsjäl!

Nu är det dags att nominera hjältar i Aktiv Ungdom till Årets Eldsjäl 2017. Vem är eldsjäl i din förening? Glöm inte att nominera! Vinnarna prisas vid Folkspels Eldsjälsgala i mars 2018.

Här är de 6 eldsjälskategorierna 2017

Nominera din eldsjäl här!

Hälsa? Vet du någon som får andra att må bra? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Hälsa” ska den du nominerar hjälpa människor runt omkring sig att må bra, fysiskt och/eller psykiskt.
Nomineringsperioden stänger 24 april 2017.

Integration ?Vet du någon som ser till att alla kan och får vara med, oavsett vem de är och var de kommer ifrån? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Integration” ska den du nominerar aktivt jobba för att berika mångfalden och hjälpa människor – oavsett förutsättningar, bakgrund, hudfärg, etnicitet, religion eller sexuell läggning – att bli en del av föreningen eller gruppen.
Nomineringsperioden stänger 25 juli 2017.

Kamratskap? Vet du någon som är en riktigt god vän och som alltid ser andra människor? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Kamratskap” ska den du nominerar sträva mot ett klimat där alla i föreningen, laget eller gruppen känner sig lika mycket värda och har respekt för varandra.
Nomineringsperioden stänger 24 september 2017.

Ledare? Vet du någon som är en riktigt bra ledare? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Ledare” ska den du nominerar vara en ideell ledare som är ett föredöme och en förebild för alla i föreningen, laget eller gruppen.
Nomineringsperioden stänger 24 november 2017.

Förening Jobbar din förening medvetet för att bedriva idrott på lika villkor? Jämställdhet inom idrotten är en fråga om demokrati, resurser och intressen. Riksidrottsförbundets övergripande mål för idrottens jämställdhetsarbete är att flickor och pojkar, kvinnor och män, ges lika möjligheter och villkor att utöva och leda idrott samt att jämställdhetsperspektivet ska genomsyra den dagliga verksamheten. Nytt för i år är att du kan nominera en hel förening!
Nomineringsperioden stänger 31 december 2017.

Öppen Vet du någon som är en äkta eldsjäl? För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin ”Öppen” ska den du nominerar ha ett brinnande engagemang som kommer många tillgodo inom föreningen eller gruppen.
Nomineringsperioden stänger 11 januari 2018.

Bild: Representanter från Aktiv Ungdom Bankeryd och Cirkus Kul & Bus på Eldsjälsgalan 2013.


Sara Ohlsen
Skrivet 04/5, 2017.
Nu är vi igång!

Nu är vi igång!

Först ut är Östersund!

Ni som var med på stämman har redan träffat en av representanterna från Rädda Barnen och vet att vi inlett ett samarbete med Rädda Barnen för att trygga en Trygg miljö i våra föreningar.

Under en eller ett par dagar (sammanlagt ca 6 timmar) kommer ni som Aktiv Ungdom förening att på plats tillsammans med en handledare genomlysa er förening, arbeta tillsammans intensivt några timmar och gå ifrån träffen med en färdig konkret handlingsplan för hur ni i föreningen kan skapa en trygg miljö och förebygga mobbing, diskriminering och övergrepp. För att resultatet ska bli så täckande och inkluderande som möjligt bör minst 5 deltagare från föreningen delta. Några ledare, deltagare och föräldrar. En kort investering för en trygg miljö.

Den 27 november kommer den första utbildningen/workshop att hållas i Östersund. Det finns fortfarande platser kvar så kontakta kansliet för anmälan!

Den 3 december kommer samma utbildning/workshop att hållas i Lund för alla föreningar i södra Sverige. Det finns fortfarande platser kvar så kontakta kansliet för anmälan!


Johanna Pelling
Skrivet 24/11, 2016.
Ledarutbildning i Jönköping

Ledarutbildning i Jönköping

Nu är årets sista ledarutbildning genomförd. Det var ett härligt gäng unga ledare som deltog.

Tack alla som deltog!


Johan Pettersson
Skrivet 05/9, 2016.
Nu finns flera av årets utbildningar och träffar i kalendariet!

Nu finns flera av årets utbildningar och träffar i kalendariet!

Nu har flera av årets utbildningar och träffar lagts in i kalendariet. Vi har nu också rullat in i jubileumsåret 2016 - då Aktiv Ungdom firar 40 år som organisation! Vi kommer att ha vår förbundsstämma i oktober :-) Vi ses!


Johanna Pelling
Skrivet 02/2, 2016.
Årets sista träff!

Årets sista träff!

Nu har årets sista träff gått av stapeln. En inspirerande helg med Aktiv Ungdoms distriktsstyrelser avslutade ett händelserikt år med många möten och nya kunskaper. Tack till alla som deltog, alla kursledare, föreläsare och tack Gustav V 90-års minnesfond som bidragit till att vi kunde genomföra allt! Nu kommer snart nästa års utbildnings och träff program ut så håll utkik så ses vi snart igen!


Johanna Pelling
Skrivet 30/11, 2015.

Utbildningshelg!

Tack alla som deltog i helgernas ledar och föreningsutbildningar i Lund Malmö och Umeå! Håll koll i kalendariet för att inte missa kommande utbildningar och träffar!


Johanna Pelling
Skrivet 15/9, 2015.
Nu är vi igång!

Nu är vi igång!

Vi är glada över vår nya hemsida och hoppas du hittar vad du söker! Om det är något du saknar eller om du har funderingar kontakta oss!


Johanna Pelling
Skrivet 29/5, 2015.
Parkour ledarutbildning i Uppsala

Parkour ledarutbildning i Uppsala

I helgen träffas parkourare i Uppsala för en ledarutbildning. Vi tackar Stiftelsen Konung Gustaf V:s 90-årsfond för bidrag till vår ledarsatsning!


Johanna Pelling
Skrivet 29/5, 2015.
Finalist till årets Eldsjälsgala!

Finalist till årets Eldsjälsgala!

Vi gratulerar Batoul Raad från Aktiv Ungdom föreningen Ale pyssel till hennes finalplats 2015 för Årets Unga Ledare. En verklig Eldsjäl!


Johanna Pelling
Skrivet 29/5, 2015.